“Očigledno su građani Republike Srpske dominantno podržali borbu protiv Soroša i drugih nedobronamjernih međunarodnih adresa koje su se trudile da opoziciju u Srpskoj predstave kao izvođače njihove politike”, navodi se u čestitki DF-a.

U DF-u vjeruju da će Dodik u vršenju nove odgovorne funkcije, predvodeći srpski narod u Republici Srpskoj, uraditi sve što je u njegovoj moći da Srbi budu jedinstveni, te da neće biti dovedena u pitanje najveća srpska pobjeda nakon Drugog svjetskog rata – stvaranje i opstanak Republike Srpske.

U čestitki je posebno pohvaljen odnos Dodika prema Rusiji.

Iz DF-a navode da se Dodik poveo primjerom najmudrijih srpskih političara u istoriji, među kojima se nalaze i vladari Crne Gore iz loze Petrovića, da nije bio spreman da odustane od bratskog i prijateljskog odnosa prema Rusiji, čak ni po cijenu izbornog poraza.

“To su građani Republike Srpske, posebno pravoslavni hrišćani, znali da cijene i upravo zbog toga vam dali u najvećem broju svoje povjerenje”, poručuju iz DF.

Iz DF-a su naveli da je Dodik i do sada pravilno razumio težak položaj srpskog naroda, ne samo na prostoru gdje je pobijedio, već i u čitavom regionu.

“Zato ćemo se radovati iskrenoj saradnji koju smo i do sada imali, a koju ćemo u budućnosti još više unapređivati”, poručuju iz DF-a.