Nina media

Vlasti se menjaju – Nina medija opstaje. To ne bi bila vest da pričamo o profesionalnoj delatnosti nezavisnoj od vlasti. No, radi se o nečemu drugom. O služenju vlastima. I to višeslojnom i kontinuiranom. Od sofisticiranog i manje sofisticiranog propagandnog delovanja preko obavljanja uloge finansijskog mosta. Drugim rečima, finansiranja određenih opozicionih faktora koje vlast neće direktno da podržava. Zauzvrat oni u nekim sferama koordiniraju svoje aktivnosti sa vlastima, ili njenim predstavnicima. U ovom slučaju iz agencije Nina medija.


Tako je bilo dok je na vlasti bila Demokratska stranka. Tako je sada kada dirigentsku palicu drži SNS, odnosno lider te partije Aleksandar Vučić. Promenili su se oni koji sede u foteljama na Andrićevom vencu i Nemanjinoj, ali Nina medija i njen dugogodišnji partner pokret Dveri i dalje su u staroj igri. Ko ume, njemu dve, kako kaže naš narod. Ali, nažalost, to je loše za Srbiju. Sistemska korupcija razjeda naš i tako loš sistem. Lepo je što Nina profitira, ali svi mi smo na gubitku.

Crna propaganda, netransparentni tokovi novca, ideološka mimikrija, sve to je pogubno za društvo i tako opterećeno deficitom demokratske kulture. A aktuelna vlast, kao i ona prethodna, i njihove medijske i opozicione transmisije, tome doprinose.

Zaklela se zemlja raju, da se tajne znaju. Tako i na osnovu ovog obelodanjivanja veza između vrha SNS, Nina medija i Dveri, vidimo koliko su i borbene igre oko različitih koncepata rešavanja kosovskog pitanja lažne. Jedni bi da ga dele, drugi se tome sa ekstremno patriotske pozicije opiru, a iza kulisa prave kombinacije. I tu je naravno čuvena agencija Nina medija. Kada je teško, a hoćete nešto da preprodate na političkoj sceni, pozovite te medijsko-istraživačke trgovce od zanata.

Dok tako bude, nema nama bolje budućnosti. Ostaćemo zatočenici prevarantske prošlosti i sadašnjosti. A priče o evro integracijama i reformama koje treba da unaprede naš sistem, biće obične bajke za naivne birače. Oni će i dalje tavoriti u nemaštini, dok će medijski preprodavci i njihovi politički partneri zgrtati uticaj, moć, bogatstvo.