A mi smo Obradovića ovako razumeli: bio je spreman da na stepeništu Narodne skupštine sedi još danima, iako vlast njegove zahteve ne čuje, ali, on je danas čuo zahtev svoje porodice. Lider Dveri poručio je i da se zatvorio krug njegovih i Kostićevih mogućnosti u zaštiti Ustava, ali da ništa nije bilo uzaludno, jer je, kako objašnjava, sistem razotkriven. 

“Nismo imali razumevanja s druge strane, ali mislim da smo učinili sve što je do nas da alalrmiramo i domaću i međunarodnu javnost i sve to je zaista doprinelo da se neke stvari u Srbiji promene i ono što mi je važno iz ovoga izlazimo na jedan dostojanstven način, baš kao što smo u ovo i ušli”, rekao je lider Dveri Boško Obradović.

“Mali sam ja čovek da bih razumeo sve njihove pobede, moj život je satkan uglavnom od poraza i velike borbe, a ja njima čestitam i želim im da u tom rasturanju tako uspešno nastave”, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Došao je u Skupštinu da medijima saopšti odluku o bojkotu izbora, a po izlasku, seo je nedaleko od narodnog poslanika Miladina Ševarlića i tako je počelo. Nastavilo se živim zidom žandarmerije, koja je, po predsednikovoj matematici, razdvajala 5790 pristalica SNS-a, i 64 ili 65 pristalica Dveri.

Kada je posle povlačenja poslanika SNS-a ostao sam na skupštinskom stepeništu, Obradović je izneo listu zahteva: Kosovo i Metohija u sastavu Srbije, neselektivna pravda, zaštita SPC u Crnoj Gori, sloboda medija i odlaganje izbora.

Lider pokreta Dveri ubrzo je predložio iskorak u status kvo situaciji.

“To bi bila ta emisija uživo od 60 minuta na RTS-u”, rekao je Obradović.

Gostovanje na RTS-u značilo bi prekid štrajka?

Obradović: To bi bila odluka koju bismo zajedno doneli. 

Nisu morali da odlučuju. I pored protesta podrške štrajkačima glađu ispred zgrade RTS-a, javni medijski servis je u pisanom odgovoru odbio taj zahtev dvojice poslanika Dveri. To je bio jedini odgovor koji je Obradović dobio tokom jedanaest dana štrajka glađu, a opisao ga je rečima tužno i sramotno. 

Činjenica je da su Obradović i Kostić prethodnih dana dobijali podršku građana. Svakodnevno su se čule automobilske sirene, videle stisnute pesnice, donosili pokloni, a tražio se i bliži kontakt preko zaštitne ograde.

Lider Dveri je pri ulasku u automobil i odlasku u Čačak, najavio kućnu izolaciju u trajanju od nekoliko dana, pa povratak u tzv. aktivni bojkot. Istovremeno članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović zatražila je od tužilaštva da završi istragu oko incidenta koji se 8 .maja desio ispred Narodne skupštine.