Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović povodom 9. januara – Dana Republike, odlikovala je zaslužne institucije i pojedince.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović odlikovala premijerku Srbije Anu Brnabić Ordenom Republike Srpske na lenti, koji joj je dodijeljen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srbije i Srpske, te za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

Odlikovanja - Orden Republike Srpske na lenti Ana Brnabić (Foto:Sputnik)

(Foto:Sputnik)

Patrijarha Irineja su ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja dočekali zvaničnici Srpske, sveštenstvo i brojni vjernici, a zatim se uputili u hram, gdje patrijarh služi Svetu arhijerejsku liturgiju.

Banjaluka - liturgija - patrijarh (Foto: SRNA)

Patrijarh Irinej (Foto: SRNA)

U 12 časova na Trgu Krajine u Banjaluci biće održan svečani defile povodom Dana Republike Srpske, a u 14 časova svečana akademija u Sportskoj dvorani “Borik”.

Od 16 časova predviđen je svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Srpske.

Sve ovo možete pratiti u cjelodnevnom otvorenom programu RTRS-a.

Policija je pojačala mjere bezbjednosti. Građanima, koji budu željeli da prate svečani defile, savjetuje se da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu. Ugostiteljski i drugi objekti, u širem centru grada su zatvoreni kao i veći broj ulica.