Foto: BETA

Gostujući u programu TV Pink, Dačić je povodom zahteva učesnika protesta “1 od 5 miliiona” i dela opozicije da predsednik Srbije Aleksandar Vučića podnese ostavku rekao da se o tome ne može se pregovarati jer se takve stvari rešavaju na izborima.

Dačić, čija je Socijalistička partija Srbije vodeći koalicioni partner naprednjaka u vlasti, ocenio je da se sa opozicijom može razgovarti o predlogu nekog zakona ili nekih zakonskih rešenja.

“Ali da predsednik države podnese ostavku i svi mi, to ne može da bude zahtev. To se rešava na izborima”, rekao je Dačić.

On je ocenio da opozicija nema nikakvu politiku i da je to “politička vreća u kojoj ne znate za šta možete da se uhvatite”.

“Ako izvučete iz tog džaka Dveri oni su protiv EU, odbijaju svake pregovore o Kosovu i Metohiji, podržavaju saradnju sa Rusijom. Sa druge strane, ako izvučete DS, oni su za ulazak u EU, oni su započeli sa Prištinom pregovore oko rešavanja kosovskog pitanja, oni su pregovore iz Saveta bezbednosti UN prebacili u Brisel”, rekao je Dačić.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime