Na kraju jednodnevne posete Briselu, gde je razgovarao sa Borelom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, članovima Evropske komisije i poslanicima Evropskog parlamenta, Dačić je srpskim medijima rekao da su njegovi sagovornici ukazali na „konstruktivan pristup“ Beograda u najnovijoj fazi pregovora o Kosovu.

„Istakli su želju da se više ne bave svakonedeljnim konfliktima koji se dešavaju na Kosovu i Metohiji, za koje je po našem mišljenju iskljčivo kriv (kosovski premijer Aljbin) Kurti, već da se dođe do dogovora koji bi dao cvršće garancije i obezbedio mir i stabilnost. U tom smislu su konstruktivno ocenili angažman predsednika Vučića i Srbije“, naveo je Dačić.

Dačić je kazao da je cilj njegove posete Briselu potvrda evropskog puta Srbije i spremnosti zemlje da mirnim putem rešava sva otvorena pitanja.

On je rekao da je u Briselu potvrdio spremnost Beograda „da radi na osnovama i implementaciji“ plana EU za Kosovo o kojem je Vučić u petak razgovarao sa zapadnom petorkom.