Beograd, 2. jula 2023.- Nekadašnji predsednik Srbije i ministar spoljnih poslova Milan Milutinoviæ, koji je danas preminuo u 81. godini, bio je jedan od najobrazovanijih ljudi, sa najvišim nivoom meðunarodnih veza i to u jednom od najtežih vremena za Srbiju, izjavio je misnistar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalistièke partije Srbije èiji je Milutinovich nekada bio potpredsednik.Daèiæ je u izjavi za Tanjug rekao da æe biti veoma zanimljivo videti da li je Milutinoviæ ostavio pisane tragove naroèito vezano za najjaèe sile tog vremena, kada je reè o najvažnijem pitanju, bombardovanju Srbije.FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ nr

Dačić je na televiziji Pink kazao da su glasanja u Skupštini pokazala da nema krize vlasti i da samim tim potrebe za vanrednim izborima nema.

Dodao je i da je broj glasova za izbor Slavice Đukić Dejanović za ministarku prosvete to i pokazao, jer, kako je naveo, kriza nastaje kad u funkcionisanju parlamenta ne postoji dovoljan broj glasova.

Kazao je da institucije treba da rade u punom mandatu i da je to odraz stabilnosti društva.

„Da li će biti drugih izbora pored lokalnih i pokrajinskih, to je stvar odluke Srpske napredne stranke (SNS)“, naveo je Dačić.

Dučić je o sankcijama koje su Sjedinjene Američke Države uvele šefu Bezbednosne informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, rekao da su tražili dokaze protiv njega, da oni nisu stigli, kao i da je siguran da dokaza protiv Vulina nema.