Foto: RTRS

– Uskoro se očekuje ulaganje od 800.000 KM u izgradnju fislukturne sale i učionica u osnovnim školama u mjestima Đulić,  Vrućica i Pribinić – rekla je Cvijanovićeva te dodala da se u narednom periodu planiraju realizovati projekti u vrijednosti od 28 miliona KM.

Predsjednica Republike je najavila da će u lokalnim školama biti realizovani brojni projekti.

– Razgovarali smo i kako poboljšati komunikaciono poziciju ove opštine kroz otvaranje nekoliko kružnih tokova, zatim obilaznice koja treba da se pravi. Važno je da opština bude otvorenija, odnosno da obezbijedimo adekvatan pristup na auto-put koji imamo u dobojskoj regiji – rekla je Cvijanovićeva, koja je došla u Teslić na poziv načelnika opštine.

Ona je najavila dolazak premijera Srpske Radovana Viškovića u Teslić da bi se nastavili rješavati problemi u ovoj loklanoj zajednici.

– Podrška Tesliću nije izostajala i biće tako i u narednom periodu. Želimo da razvijamo svaku lokalnu zajednicu jer time jača cijela Srpska – navela je Cvijanovićeva i dodala da će svi projekti u opštini biti sprovođeni u koordinaciji vlasti Srpske i opštine, ali i Srbije.

Kada je riječ o dešavanjima u Tesliću nakon referenduma o opozivu načelnika, Cvijanovićeva je ocijenila da kao predsjednik Srpske ima obavezu da strateški posmatra svaku opštinu i gleda da joj pomogne.

– Što se tiče nedavnog fizičkog napada na gospodina Bogdanića, to je nedopustivo. Postoje zakoni koji regulišu ponašanje u zajednici i očekujem da se to ne dešava nikome i da organi zakona u ovom slučaju rade svoj posao i da odgovorni dobiju adekvatnu sankciju – rekla je Cvijanovićeva.

Navela je da nije u interesu ni Teslića ni Srpske da bilo gdje postoje zatrovani odnosi, što je, kako kaže, osjetila na svojoj koži baveći se politikom.

– To je retrogradno, nazadno i to nas vuče unazad – ocijenila je Cvijanovićeva. Ona je naglasila da je njena posjeta Tesliću pokazatelj da ima potrebe za razgovorom na praktična način čiji je krajnji cilj briga o stanovništvu cijele Srpske.

– Ovom posjetom pokazujem da imamo prioritetan zadatak da vodimo računa o potrebama svih građana i borimo se da to bude što bolje – istakla je predsjednica i dodala da je politička borba u redu dok se svi koriste zakonitim i dozvoljenim sredstvima.

Načelnik Teslića Milan Miličević izrazio je zadovoljstvo posjetom predsjednice Republike s ciljem postizanja boljeg života i standarda svih Teslićana.

– Plan kapitalnih ulaganja u Teslić predviđa trogodišnji period i projekte vrijedne 28 miliona KM. Tu su zaobilaznica, kružni tokova, vodovod i kanalizacija… To lokalni budžet ne može iznijeti pa očekujemo podršku vlasti Srpske – rekao je Miličević.

On je oštro osudio fizički napad na Bogdanića i rekao da odgovorni moraju biti sankcionisani na pravi način, te dodao da se lokalni politički problemi moraju rješavati na lokalnom nivou u okviru zakona.

Sastanku u Tesliću su prisustvovali i ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Teslić Dragan Bogdanić.

Cvijanovićeva je u nastavku posjete Tesliću posjetila Srednjoškolski centar, gdje je razgovarala sa direktorima lokalnih osnovnih i srednjih škola na kojem se razgovara o ulaganjima u školske objekte, koja će biti realizovana u ovoj godini.

Foto: RTRS
Foto: RTRS
Sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola (Foto: RTRS)
Sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola (Foto: RTRS)
Foto: RTRS
Foto: RTRS