Cvijanovićeva je ocijenila da večerašnja proslava 8. marta u Banjaluci predstavlja znak okupljanja, zajedništva i pokazivanja snage žena u SNSD-u, koje su cijenjene u toj stranci, dodajući da o tome govori činjenica da je veliki broj pripadnica ljepšeg pola te partije na važnim pozicijama u Srpskoj.

– Žene daju doprinos svemu što su politike SNSD-a i od njih počinje mnogo toga kada je riječ o aktivizmu – rekla je Cvijanovićeva novinarima na proslavi Međunarodnog dana žena u svadbenom salonu “Astoria”, koju je upriličio Gradski odbor SNSD-a Banjaluka.

Kada je riječ o ravnopravnosti i društvenom položaju i ulozi žena u Srpskoj, Cvijanovićeva je navela da SNSD svojim primjerom daje primjer drugim partijama kako da se ponašaju.

– Mislim da smo lideri kada je riječ o poklanjanju povjerenja ženama, kada je riječ o obavljanju važnih funkcija. Želimo na taj način da poručimo da sve žene Srpske prepoznaju da to mogu – rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić rekao je da ta stranka u gradu na Vrbasu ima oko 10.000 članica, što je ogromna snaga.

– Niz naših dama obavlja izuzetno važne dužnosti na svim nivoima, od lokalnog do republičkog i šire. Unutar Gradske organizacije SNSD-a Banjaluka dame mogu da se afirmišu i postignu iste ciljeve kao muški članovi stranke – naveo je Radojičić.

Predsjednik Aktiva žena Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Gordana Lihović rekla je da su žene te stranke u gradu na Vrbasu osviješćene, okupljene i uključene u politički život.

– Bave se ozbiljnim stvarima i na rukovodećim su mjestima i pozicijama – navela je Lihovićeva.

Proslavi 8. marta prisustvovao je lider SNSD-a Milorad Dodik, kao i ostali članovi rukovodstva partije, brojne pripadnice ljepšeg pola i članovi stranke.