screenshot

Cvijanovićeva je navela da je Vučić rekao da posjeduje frapantne dokaze o miješanju zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj zato što je, kako je istakla, Srbija ozbiljna država, čije službe mogu da dođu do ovakvih informacija.

Ona je napomenula da /srpski član Predsjedništva BiH/ Mladen Ivanić nikada nije našao za shodno da kaže da se upravo stranci miješaju u izbore u BiH, ali da je upozorio da Srbija ne treba da se miješa u izbore.

“Vučić se ne miješa u izbore, već sa institucijama Srbije nastoji da pomogne upravo lokalnim zajednicama širom Republike Srpske. Činjenica je da su oni uložili 21 milion evra u prethodnom periodu upravo da bi podržali projekte koji su važni u našim lokalnim sredinama”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Zvorniku.

Cvijanovićeva je napomenula da to pokazuje koliko je Srbiji važno da ostavi svoj trag i pokaže svoj odnos prema Republici Srpskoj, njenim institucijama i posebno prema njenim građanima, što, kako je navela, svako treba da cijeni.

“Ivanić, nažalost, vjerovatno smatra da se Srbija miješa u izbore time što izgradi školu, put ili vrtić u Srpskoj. To je pogrešan zaključak jer Srbija želi da pomogne našim građanima”, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da Ivanić nikad nije htio da kaže da se upravo stranci i to iz zapadnih zemalja i te kako miješaju u izbore u BiH, imaju svoje favorite i upumpavaju sredstva da bi podržavali aktivnosti protiv aktuelne vlasti u Republici Srpskoj i da bi podržali opozicione snage.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će poslije oktobarskih izbora u BiH iznijeti frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj.