Cvijanovićeva je tokom posjete Komitetu upoznala Padučika o političkoj, ekonomskoj i bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

“Vlast u Srpskoj otvorena je za saradnju sa SAD na svim poljima”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su saveznički odnosi iz prošlosti potvrda da je i u budućnosti moguće graditi partnerstvo, te dodala da su u tom smislu velika očekivanja od nove američke administracije, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Cvijanovićeva je izrazila nadu da će izgubljeno vrijeme, u kojem su vladali stereotipi i nepotrebno nerazumijevanje, biti nadoknađeno u narednom periodu.

Sagovornici su zajednički ocijenili da je važno da se predstojeći izbori u BiH održe u demokratskoj atmosferi, bez uplitanja stranih faktora, te da narodi koji žive u BiH sami definišu svoje prioritete, navodi se u saopštenju.

Bob Padučik bio je jedan od glavnih stratega predsjedničke kampanje Donalda Trampa. Danas je jedan od najuticajnijih ljudi Republikanske stranke u SAD, a poznat je i kao dobar poznavalac političkih prilika na Balkanu, napominje se u saopštenju