Foto: RTRS

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je mogla da prisustvuje otvaranju objekta koji je, kako je navela, nastao kao rezultat zajedničkog rada vjernika, sveštenstva, institucija Brčko distrikta i Vlade Republike Srpske, ali i privrednika i izvođača radova.

– Sigurna sam da će uloga ovog centra biti velika, i duhovna i administrativna i kulturna. Ali, duboko vjerujem da će ta uloga biti svenarodna, da će svako moći da se identifikuje sa ovim centrom, da će moći da svjedoči da on služi svojoj svrsi – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon otvaranja ovog centra.

Ona je istakla da je ponosna što je kao predsjednica Vlade u prethodnom mandatu prošle godine na određen način doprinijela da se obezbijede sredstva koja su bila potrebna za završetak svih radova.

– Ta sredstva smo izdvojili iz kliringa i iznosila su oko 500.000 KM uz određene intervencije koje su postojale u prethodnom periodu. Predstavljalo je i to značajnu sumu finansiranja od ukupne sume koja je iznosila negdje 1,8 miliona KM – napomenula je Cvijanovićeva.

Ona smatra da je važno što je narod koji se danas okupio na otvaranju prepoznao važnost i ulogu ovog Centra.