Cvijanović je navela da je prvo bio besmislen i nezakonit način izbora članova CIK-a.

Ona je naglasila da se CIK ne može posmatrati kao ozbiljna institucija, da građani nemaju povjerenja i da razumiju da je CIK izazvao zbrku.

Cvijanović je ocijenila da se CIK BiH poslom bavim ad hok, a ne sistemski.

– Činjenica je da su izbori mogli biti sprovedeni kada je trebalo, jer je bila bolja epidemiološka situacija. Iako su stručnjaci upozoravali da će od novembra biti najgori period, CIK je pomjerio termin izbora – napomenula je Cvijanović.

Cvijanović je istakla da sve ovo vrijeme postoji ogromna manipulacija što je nedopustivo.

– Oni su preskočili činjenicu da se ne mogu postavljati ljudi dok nisu implementirani izborni rezultati. Nisu implementirani rezultati od prošlih izbora, nije bilo sprobedenih konkursnih procedura i mnogo drugih stvari – dodala je Cvijanović komentarišući činjenicu da danas ističu mandati načelnicima i gradonačelnicima.

Ona je navela da će zbog katastrofalnog rada CIK-a biti prekršeni zakoni i da načelnicima i gradonačelnicima prestaju mandati.

– To pokazuje da je sve rađeno politički motivisano i bez plana, osim ako plan nije da se izazovu neredi i ne održe izbori. Međutim, naše je da radimo jer se treba boriti da se stvari isprave – rekla je Cvijanović u Aginom Selu kod Banjaluke.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je vakum nastao zahvaljujući problemu sa CIK-om i izbornim procesom i da nije bilo razloga da izbori budu pomjereni.

– Trebalo je da izbori budu održani u oktobru i da se sada bavimo drugim stvarima, jer imamo problema sa epidemijom – rekao je Radojičić.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime