“Imam puno vjere u Republiku Srpsku i očekivanja, svjesna da naši građani vole Srpsku i da očekuju i od nas, koji obavljamo važne funkcije, da uradimo posao kako treba. Tako se ponašam u svečanosti, ali i obavljanju dnevnih poslova, znajući da treba stati pred javnost i pokazati najljepše lice Republike”, rekla je Cvijanovićeva za Alternativnu televiziju.

Ona je istakla da će sutra u Banjaluci biti dva velika centralna događaja – svečani defile i svečana akademija.

“Kada pogledate učesnike kako sa ponosom nose uniformu Policije Republike Srpske morate biti ponosni, kao i kada stanete ispod zastave Srpske, jer nosite posebnu odgovornost”, dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, volja naroda za Republikom Srpskom viđena je na referendumu o Danu Republike, ali volja naroda se manifestuje i u odnosu prema institucijama i želji da Srpska bude očuvana.

“Volimo narod Republike Srpske, jer je njegova volja motivacija za svakog političara, što je ogroman kapital. Mnogo je izazova iza nas i iskušenja i biće ih još, ali je Republika Srpska sve izdržala.Činjenica da svake godine raste svijest o potrebi da sačuvamo Srpsku pokazuje kolika je politička zrelost našeg naroda”, kaže Cvijanovićeva i podsjeća da je Republika Srpska nastala u miru.

Ona je naglasila da je od izuzetnog značaja za Srpsku što je Narodna skupština Republike Srpske definitivno mjesto odluke i kada je riječ o odlukama sa nivoa BiH.

“Moramo da razumijemo koliko su važne naše institucije i da imaju snagu da djeluju. Dok god se nekim pitanjima bavi srpski član Predsjedništva BiH, ona su i pitanja Republike Srpske”, navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Dejtonski sporazum je dao pravo da se odbrane vitalni interesi svakog naroda, a ne da se manipuliše.

“Ovdje se manipuliše i mijenjaju teze da je Republika Srpska nastala u ratu, što nije tačno. Federacija BiH je nastala u ratu, a ne Srpska. U okolnostima osporavanja i kada moramo da se branimo pokazali smo rezultate i zato vjerujem u našu budućnost. Želim da Srpska bude mirna i stabilna, da budemo uporno zagledani u našu budućnost i da svake godine ostvarujemo sve bolje rezultate. Svi naši kapaciteti su usmjerni na razvoj i budimo ponosni na ono šta imamo”, zaključila je Cvijanovićeva i pozvala građane da svečano proslave Dan Republike.9. januar – Dan Republike SrpskeŽeljka Cvijanović