Na pitanje Srne da prokomentariše Crnatkovu izjavu da najave SNSD-a da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, “veliku ludost i poziv na novi rat”, Cvijanovićeva je odgovorila da “i prethodne izjave koje je dao gospodin Crnadak o nekim drugim većinama za formiranje Savjeta ministara su jednako besmislene, znajući kako stvari stoje u Domu naroda”.

Predsjednik Republike je istakla da se Crnadak i /Mirko/ Šarović grčevito bore da zadrže svoje fotelje u Sarajevu, uprkos činjenici da su izborni gubitnici i to je jedini razlog za njihove izjave.

“Građani Republike Srpske očekuju da se poštuju njihova Ustavom zagarantovana prava, uključujuću i pravo na predstavljanje u skladu sa njihovom izraženom izbornom voljom. Prema tome, i ovu izjavu Crnadak je dao nadajući se kako će mu sarajevsku ministarsku fotelju očuvati neko drugi, a ne građani na izborima. Priča o ratu je neodgovorna glupost”, poručila je Cvijanovićeva.