Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Šarovića da predsjednica Srpske nije ni lider ni kreator politika, nego, kako kaže, puki izvršilac, Cvijanović je odgovorila da je tačno da je donosilac i izvršilac odluka, ali u okviru institucija Republike Srpske, za razliku od Šarovića koji sprovodi odluke međunarodnog faktora u BiH i sarajevskih političkih partija.

Cvijanović je naglasila da je Šarović “lider za pomilovanje osuđenih kriminalaca i sakupljanje neprijavljenih nekretnina”.

Prema njenim riječima, on će ostati upamćen kao omiljeni sarajevski ministar koji je u Narodnoj skupštini Republike Srpske prijeteći kažiprstom vikao da ga odluke institucija Srpske ne obavezuju.

– To je jedini političar iz Srpske koji je otvoreno najavio da ne bi proslavljao Dan Republike, jer se time iritiraju bošnjački ekstremisti. U njegovo liderstvo kojim se hvali ne vjeruju svi ni u SDS-u, kojim rukovodi – istakla je predsjednica Republike.

Osim toga, dodala je Cvijanović, Šarović je neprikosnoveni lider po broju nekretnina i po tom pitanju ga je teško sustići.