Premijerka Cvijanović je istakla da je saradnja Republike Srpske sa Narodnom Republikom Kinom na izuzetno visokom nivou, te da se kontinuirano radi na njenom proširenju na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Tokom sastanka je naročito naglašena dobra saradnja u realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata koja je dovela do sve veće zainteresovanosti kineskih kompanija za ulaganje u Republiku Srpsku.

Sastanak je održan uoči potpisivanja Protokola o prijemu Nacrta prijedloga projekta izgradnje autoputa Doboj – Vukosavlje i Vukosavlje – Brčko, kao dijela mreže autoputeva na teritoriji Republike Srpske, između Јavnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” i konzorcijuma kineskih kompanija koje predvodi „Sinochem Capital Co Ltd”.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je, na osnovu pozitivnih iskustava sa kineskim investitorima, Republika Srpska otvorila vrata kineskim partnerima i iskazala interes za nastavak uspješno započete saradnje u izgradnji putne infrastrukture, energetskom sektoru, kao i informacionim tehnologijama.

Predsjednica Vlade Srpske i ambasadorka Narodne Republike Kine razgovarali su i o drugim aktuelnim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Sastanku je prisustvovao ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić.