Cvijanovićeva je upoznala Rustenovu da Republika Srpska, u institucionalnom smislu, prednjači u odnosu na ostale nivoe vlasti u BiH, jer je prva implementirala izborne rezultate, formirala Vladu, te usvojila budžet i strateška dokumenta, čime je pokazala stabilnost i puni demokratski kapacitet.

Predsjednica Srpske naglasila je da unapređenje privrednog i ekonomskog ambijenta i sprovođenje reformiskih procesa s ciljem stvaranja boljih uslova za poslovanje domaćih i stranih investitora, ostaje u fokusu institucija Republike Srpske.

Istaknuta je neophodnost nastavka koordinisanog i efikasnog provođenja reformskih procesa definisanih Reformskom agendom, te je u tom kontekstu naglašen značaj što skorijeg formiranja kredibilne vlasti na nivou BiH.

Sagovornice su ocijenile da je dosadašnja saradnja Republike Srpske i Norveške uvijek davala pozitivne rezultate, izrazivši nadu da će ona biti intenzivirana u budućnosti, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

Cvijanovićeva će primiti u nastupnu posjetu ambasadora Katara u BiH Sultana el Katera.

Ambasadora Katara u nastupnu posjetu prethodno je primio i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Višković je razgovarao i sa ambasadorkom Norveške u BiH.