Nakon sastanka sa opštinskom rukovodstvom Višegrada, na kojem je bio i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a pred početak skupa povodom najavljenog referenduma za opoziv načelnika, Cvijanović je rekla da su u posjetu Višegradu s namjerom da pokažu opredijeljenost da zajedno s lokalnim vlastima rade na daljem razvoju.

Ona je navela da uz sve što su analizirali u prethodnom periodu, velike kapitalne projekte koju su realizovani zahvaljujući dobroj saradnji lokalne zajednice sa republičkim institucijama, imaju planove i za neke za budući period.

Cvijanović je istakla da je jedna od strateških stvari upravo Andrićgrad koji je omogućio da cijeli grad Višegrad živi jedan novi obogaćen život u kome su i privatna inicijativa i razvoj određenih uslužnih djelatnosti značajno porasli.

– Sve to zajedno doprinijelo je i boljem standardu i građana koji žive ovdje i boljoj ekonomskoj situaciji i većim perspektivama. Sve ono što nosi turizam i turistička ponuda ostaje kao jedan od prioriteta da i dalje zajednički radimo na poboljšanju infrastrukture, ali isto tako da jačamo sve ono što jeste podrška institucija republičkih kada je u pitanju razvoj opštine u svakom njegovom segmentu – rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da su danas došli do podatka šta je značio taj kapitalni projekat. “Imali smo priliku da čujemo da je od jedne suvenirnice koja je nekad prije postojala danas imamo 70 takvih suvenirnica, da smo nekada od hotela koji je bio zaključan, devastiran, danas imamo u privatnom smještaju negdje oko 800 kreveta na raspolaganju”, istakla je Cvijanović.

Prema njenim riječima, sve to znači jedan novi život ove lokalne zajednice, i to su stvari na kojima se želi nastaviti raditi u budućem periodu.

– Da bismo to imali moramo imati stabilnu lokalnu vlast. Iz tog razloga mi dajemo podršku stabilnosti. Želimo da stabilnost uvijek bude prioritet u odnosu na bilo kakve političke igre ili igrarije koje bi mogle da zaustave razvoj bilo koje opštine u Republici Srpskoj i opredijeljenost republičkih institucija da nastave da rade na ovim važnim projektima u budućnosti – zaključila je Cvijanović.

Načelnik opšštine Mladen Đurević rekao je da su danas razgovarali o mnogim projektima koji su realizovani u opštini i o budućim projektima, posebno izgradnju kotlovnice u naselju Bikavac za koji je Vlada izdvojila pola miliona KM, kao i rekonstrukciju mosta u Dobrunu.

– U saradnji sa hidroelektranom bi trebalo da se krene u projekat istraživanja termalne vode na području Andrićgrada. Mislimo da je to projekat koji bi u budućnosti bio veoma važan za komplet opštinu – rekao je Đurević.

Ukazao je i na značaj saobraćajnice Beograd-Sarajevo što bi značilo mnogo za Višegrad jer bi povećala broj turista i razvoj privrede.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu podijeljeni ključevi od 40 stanova za socijalno stanovanje, investicija je bila oko 2,5 miliona KM.