Foto: SRNA

– Ova prijetnja je nečuvena. Milorad Dodik je legalno i legitimno izabrani član Predsjedništva BiH i sve funkcije koje je do sada obavljao, obavljao je zahvaljujući volji naroda, a ne volji Valentina Incka, koji bi sigurno volio da su to neki drugi – rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da će Dodik nastaviti da obavlja svoje poslove i aktivnosti, a za prijetnju OHR-a je rekla da pokazuje njegovu bespomoćnost, zbog čega danas diskutuju o ovome, umjesto da pričaju o nekim drugim stvarima.

– Uostalom, ja i ne vidim kakva je njegova uloga. Žalim zbog toga što EU to isto tako ne vidi. Oni znaju da je Incko smetnja, ali shvatili su da, po njihovom, nije još vrijeme da ga se riješe – rekla je Cvijanović.

Ona je izrazila bojazan da, kada i dođe to vrijeme, može biti prekasno za neke druge procese koji bi trebalo da budu progresivni.

– Pozivam ih da više snage i energije ulože u ono što je pravo predstavljanje ovdje, a ne da nam Valentin Incko objašnjava kao Austrijanac da eto ne piše niko njegove izvještaje nego oni kojima je maternji jezik engleski i tako dalje. Toliko smo besmislica čuli u ovih prethodnih nekoliko dana da prosto sve upućuje na veliku nervozu – rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da je jedna od većih besmislica koje je čula u javnom diskursu u prethodnom periodu prijetnja i govor kako je raspoloženje u okviru međunarodnog faktora u BiH da većina želi da se vrate Bonska ovlašćenja.

– Ne mogu vjerovati da u okviru međunarodnog faktora postoji tolika nezrelost pa da misle kako će neki intervencionizam nekih stranaca zamijeniti ono što treba da rade demokratski izabrane institucije, mada, znajući kako su se oni ponašali tokom svih ovih godina u BiH, ne bi me iznenadilo da ima i onih koji tako razmišljaju – rekla je Cvijanović.

Ona je ukazala da je ono što je u prethodnom periodu radio Incko, ali i njegovi prethodnici, nanijelo štetu cijeloj BiH, ali uvijek “pokazujući prstom na Republiku Srpsku”.

– To im je kao neka pokazna vježba u kontinuitetu, stvar koja traje, a mi smo samo odlučili da kažemo da su to laži, fabrikacije koje se pišu u tim izvještajima – istakla je predsjednica.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime