Željka Cvijanović (Foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Cvijanovićeva je navela da jeste neobično da se ovo dešava na početku kampanje za predstojeće izbore, ali da bi bilo neobično i da se nastavi neki angažman bez dovoljno iskrenosti i međusobnog povjerenja.
Ona je dodala da je riječ o odluci DNS-a na koju imaju pravo, ali da apsolutno ne stoje stari koje se adresiraju prema SNSD-u.
“Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nemate pravo da budete neiskreni, da lijepite etikete i da govorite da vam je neko razvalio političku partiju. Političke partije se čuvaju tako što imaju adekvatno rukovodstvo i strukturu. Ne može vam niko razvaliti partiju, ako vi znate njom da upravljate”, poručila je Cvijanovićeva.
Cvijanovićeva je istakla da vladajuća koalicija nastavlja da funkcioniše. “Naravno, govorim o svima onima koji žele da budu u koaliciji, njih je već mnogo i očekujemo dobre izborne rezultate i saradnju koja će biti jača na lokalnom i na republičkom nivou, te na nivou BiH”, dodala je Cvijanovićeva.
Na pitanje šta će biti sa kadrovima DNS-a na brojnim pozicijama, Cvijanovićeva je odgovorila da je jedan scenario da se oni zamijene drugim kadrovima u okviru koalicije, a drugi da promijene mišljenje.
Predsjedništvo DNS-a odlučilo je na jučerašnjoj sjednici da ova stranka izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na nivou BiH.