– Mi smo se prebrojali na izborima, ali kad već mora, možemo i na mitingu – naglasila je Cvijanović.

Na pitanje Srne da prokomentariše navode federalnih medija da je lider SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik iz straha od ponavljanja izbora za nivo predsjednika Srpske najavio miting u Banjaluci za utorak, Cvijanović je rekla da je očito tendenciozno sročena ta teza, jer je svima jasno da je opozicija apsolutni gubitnik ovih izbora na sva četiri nivoa.

– O tome da je priča o ‘velikom broju nepravilnosti’ izmišljena, govore i podaci sa nezakonitog i izmišljenog ponovljenog, kontrolnog brojanja koja pokazuju da su po izborni rezultat apsolutno nevažna minimalna odstupanja, ali pokazuje i namjeru CIK-a da prekraja volju birača time što u Centru za prebrojavanje Miloradu Dodiku upisuju nulu umjesto 157 osvojenih glasova na jednom biračkom mjestu. Ko zna koliko je još bilo takvih slučajeva? – naglasila je potpredsjednik SNSD-a.

Ona je ocijenila da bi i ovo nezakonito prebrojavanje trebalo provjeriti kroz zakonito novo prebrojavanje, ali to CIK ne želi, pa su zato i onemogućili javnim servisima da adekvatno prate šta piše na glasačkom listiću i šta se upisuje u zapisnik.

– I tu su slagali da će omogućiti, a onda to nisu učinili jer se tome usprotivio Igor Crnadak. S obzirom na to da je ovaj CIK nesposoban, ali i zaglavljen u sopstveno nezakonito djelovanje, mi sumnjamo da namjerno prekrajaju volju birača tokom tog nezakonitog prebrojavanja – pojasnila je Cvijanović.

Upitana da prokomentariše najnoviju odluku CIK-a da je neosnovan/preuranjen zahtjev opozicije da se ponove izbori za predsjednika Srpske, Cvijanović je konstatovala da je to najobičniji trik ovog kompromitovanog sastava CIK-a, jer će se time baviti “u roku”, a ne kad je preuranjeno.

– Preko pojedinih stranih predstavnika tačno znamo šta oni rade i šta je CIK-u naloženo da radi, jer nisu baš ni svi stranci voljni da žmure na ove nezakonitosti. Ovi iz opozicije bombarduju i zatrpavaju strane ambasade svojom kuknjavom i pisanijama, što znači da opet podršku traže tamo umjesto kod svojih građana. Ali, građani su i na ovim izborima rekli svoj sud tako što su presudili opoziciji i ovoga puta – istakla je Cvijanović.