Cvijanović je rekla u Doboju da je izborni proces u tom gradu trebao da bude završen, te da u tom smislu razumije nezadovoljstvo građana zbog činjenice da su zarobljenici, pa i taoci, neadekvatnog, neprofesionalnog i političkog odnosa CIK-a koji je nezakonito izabran.

– Ovdje u Doboju su izbori sprovedeni. Bilo je dovoljno vremena da CIK naloži da se utvrde eventualne nepravilnosti. Svega je bilo dovoljno, samo ne prave i legitimne akcije CIK-a zbog čega smatram da je nedopustivo da se cijeli jedan grad – Doboj, pa i Srebrenica drže kao taoci postupanja CIK-a – naglasila je Cvijanović.

Ona je rekla da je činjenica da su se pojedine lokalne partije u Doboju žalile na određene nedostatke i nepravilnosti, ali da su to politički subjekti koji nisu bili u mogućnosti ni da popune svoju kandidatsku listu.

– Ne znam kakva su njihova očekivanja, ali znam da su očekivanja Dobojlija da najbolji pobijedi, dobije mandat i realizuje obećano. U tom smislu vidim lokalnu strukturu koja je na to spremna ali i one koji nastoje da blokiraju razvoj Doboja i pravljenje nekog normalnog demokratskog ambijenta. Dakle, tražimo od CIK-a da se oglasi, reaguje i kaže šta nije bilo u redu na izborima, te naloži da se isprave nepravilnosti. Držati ovakvo stanje svakog normalnog čovjeka navodi da razmišlja da je u pitanju najobičnija politička manipulacija – istakla je Cvijanović.

Ona je ponovila da su u CIK BiH postavljeni ljudi po političkoj liniji koji, nažalost, imaju loše namjere što su već pokazali i kada je riječ o glasovima iz inostranstva, procesu registracije birača, nedostavljanju materijala i neorganizovanosti.

– Namjerno se drže kao taoci građani Doboja i razumijem zašto se bune protiv takvog ponašanja CIK-a – ponovila je Cvijanović.

U Doboju se danas na magistralnom putu okupilo oko 1.500 građana, koji su blokirali taj put u znak protesta zbog najavljenog ponavljanja izbora na području tog grada.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime