Foto: RTRS

– Ne podnosim izdaju i kao predsjednica Republike imam pravo to da kažem. Ono što sam ja radila je građanima poznato i njima to objašnjavam, a ne vama /opiziciji/. Sa svojim kolegama sam rješavala mnoga značajna pitanja među kojima i kako da naša djeca završe ovu školsku godinu – rekla je Cvijanovićeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona je naglasila da se svaki dan bavila epidemiološkom situacijom i da je mnogo toga morala da nauči, te da je ne interesuju kvalifikacije opozicije.

– Svaki dan sam, zajedno sa premijerom, ministrima, srpskim članom Predsjedništva BiH i svim divnim ljudima, vodila računa o tome kako i kad nešto treba da uradimo da bi preduprijedili određene stvari i sad me pitate šta sam radila – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su radili sve da bi olakšali postojeću situaciju, sanirali određene stvari i pomogli sektor privrede, zdravstva i svih drugih oblasti.

– Da li znate gospodine /poslanik SDS-a Milan/ Tubin da je ova vlada plaćala plate radnicima u realnom sektoru i da li je to još koja vlada uradila? Da li ste čulu za priču da su svi ljudi imali zdravstveno osiguranje? Svašta sam radila za naše građane i veoma sam zadovoljna čime sam se bavila zato što volim da se osjećam korisno, za razliku od vas koji ništa niste radili – navela je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je opozicija u Parlamentu pričala svašta i da će, zahvaljujući njima, policijski čas trajati do sutra.

– Ovdje ste pričali o svemu i svačemu, vrijeđali, dobacivali i to je trajalo časovima. Da se vama žurilo da bude ukinuto vanredno stanje juče bi sve bilo završeno – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da je opozicija izdajničkom politikom nelegalno izabrala i članove Centralne izborne komisije BiH uoči eksplozije virusa korona kako bi uradili još jedan posao za političke partnere u Sarajevu.

– Sami namećete teme i sami se petljate. Čula sam od poslanika i kako je vaš kolega /Nebojša Vukanović/ rekao da mu je neko psovao mrtvog oca. Ono što sam čula jeste da niko nije tom poslaniku ništa govorio i niko nikome nije psovao mrtvog oca. Vi ste u stanju toliko da slažete da je nevjerovatno – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je konstatovala da se poslanik opozicije /Nebojša Vukanović/ ponovo danas izgalamio u Narodnoj skupštini i još nije naučio kako da nosi zaštitnu masku.

– Idete i dalje, pa nam govorite da smo mi podržali Blajburšku misu. Gdje ste vi živjeli u ovom periodu? Znam da niste bili od koristi građanima, ali bar ste mogli čuti da su svi regaovali na misu. Vi ste samo u stanju da kritikujete i govorite stvari koje su apsolutna laž – rekla je Cvijanovićeva i navela da ne reaguje na opoziciju, nego na njihove laži.

Ona je podsjetila i da u skladu sa Poslovnikom o radu ima pravo da govori u Narodnoj skupštini i poručila Vukanoviću da prestane da je teroriše.

– I nemojte da vičete i galamite. Kada pričam ne možete mi ništa govoriti. Јa sam čula što sam čula, a ono što ste vi u stanju da kažete neka vam služi na obraz. Pokušavate da pokažete sebe čistim, a svi su drugi prljavi. Ako vi ne poštujete parlament, ja ga poštujem – naglasila je Cvijanovićeva.