“Cilj ovog programa je demografska obnova, stvoriti usove da ljudi ostanu ovdje i njihovo povećano zapošljavanje, stvaranje uslova za veću kreativnost inventivnost i inicijativu podsticaju”, pojasnila je Cvijanovićeva u izjavi novinarima, nakon što je prisustvovala sjednicu Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Banjaluci.

Predsjednik Srpske je navela da je ovaj program ambiciozan i zbog toga što mora jasno da elaborira, identifikuje i detektuje sve ono što su razlozi zbog čega se moramo danas baviti ovim problemom na jedan poseban način.

Ona je rekla da će u ovaj program biće uključeno mnogo subjekata, a jedan od važnih partnera u okviru tog programa biće Zavod za zapošljavanje Repiblike Srpske sa svojim ciljanim mjerama koje će dogovarati.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Spske Miroslav Vujičić rekao je da je Upravni odbor Zavoda donio odluku o raspisivanju Programa startap Srpska vrijednosti dva miliona KM, čija je ciljna grupa zapošljavanja mladi do 35 godina u Republici Srpskoj.

“Karakteristika ovog programa je da se on radio zajedno sa Srbijom, a bivši predsjednik Srpske Milorad Dodik pokrenuo je inicijativu za realizaciju ovog projekta za koji je Vlada Srbije obezbijedila pola miliona evra, dok je ostatak sredstava dala Vlada Republike Srpske”, istakao je Vujičić.