Cvijanovićeva je istakla da je razgovarano o nizu političkih tema, te da je jedna od ključnih stvari o kojoj su se usaglasili pitanje evropskog puta BiH.

Bilo je govora i o dolazećim izborima u okviru EU, a predsjednica Srpske istakla je da u vezi s tim očekuje neko novo preslagivanje.

Cvijanović-Lopatka (Foto: RTRS)

Cvijanović-Lopatka (Foto: RTRS)

– Biće i novih funkcionera, novih ljudi koji će biti u Evropskom parlamentu i to će se odraziti i na ono što nas čeka u nekom narednom periodu, rekla je Cvijanovićeva.

– Mislim da postoji dobro razumijevanje i trebamo ga unapređivati politički i raditi što je moguće više projekata da bi se ekonomska saradnja pojačala, rekla je Cvijanovićeva.

Naglasila je da je zahvalna  što su austrijski investitori prepoznali Republiku Srpsku kao  mjesto za ulaganje i izrazila očekivanje da će ulaganja biti uvećana u narednom periodu.

Rajnhold Lopatka izrazio je zahvalnost zbog posjete predsjednice Srpske. Istakao je da je BiH za Austriju značajna ne samo politički već i ekonomski.

– Značajno je da pokažemo ne samo od strane EU već i od strane BiH vjerodostojnost u pristupu procesu evrointegracija, a sa druge strane da ne gledamo daleko u budućnost, već da to bude što brže, rekao je Lopatka.

Istakao je da je potrebno obostrano raditi na putu da BiH postane članica EU.