Cvijanovićeva je rekla da ima u planu obići sve opštine u Srpskoj kako bi se upoznala sa njihovim problemima.

“I kao predsjednik Vlade Republike Srpske, a i ranije kao ministar, voljela sam da budem na terenu i razgovaram sa načelnicima i lokalnim strukturama u opštinama i gradovima širom Srpske. Na taj način se najlakše možete informisati o stvarnim potrebama tih lokalnih zajednica, te definisati prioriteti u rješavanju problema”, rekla je Cvijanovićeva za “Srpskainfo”.

Ona je dodala da je prethodnih dana obišla opštine Rogatica i Sokolac, gdje je razgovarala sa tamošnjim rukovodstvom, a uskoro planira obilazak još nekih opština u Republicici Srpskoj.

Cvijanovićeva ističe da institucije Srpske ne prave razliku između opština i da ih sve jednako obilaze, te da nisu tačne kritike pojedinih opozicionih političara kako su vlasti zapostavile istok Srpske.

“Nikada nismo imali selektivan pristup, da kažemo – ovo je prostor gdje se ulaže, a ovo gdje se ne ulaže. Naprotiv, uvijek smo nastojali izbalansirati ulaganja. Danas Hercegovina i istočni dio Republike Srpske izgledaju sasvim drugačije u odnosu kako je to bilo ranije”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona dodaje da kao predsjednik Reoublike Srpske posmatra Srpsku kao cjelinu, te da je bitno da se sve opštine jednako razvijaju.

Snaga Republike Srpske, kako navodi Cvijanovićeva, jeste u zbiru svih opština i građana koji žive u njima.

Predsjednik Republike Srpske kaže da u suštini svi imaju iste probleme i da je jednaki izazov i kada se ode na istok Srpske, kao i na zapad, sjever ili jug.

Cvijanovićeva ističe da je jako važno da lokalne vlasti znaju da imaju uporište u Vladi Republike Srpske i republičkim institucijama.

“Međutim, lokalne vlasti moraju da imaju inicijativu i da nam ukažu na probleme. Ne može neko sjedeći u Vladi Srpske da zna napamet šta se dešava i koji su zahtjevi u nekoj opštini”, kaže Cvijanovićeva.