Foto: SRNA

Cvijanovićeva je navela da je Srpska finansijski i politički stabilna, uprkos svim izazovima uzrokovanim pandemijom virusa korona, te vjeruje da će republičke institucije ostati funkcionalne.
Ona je naglasila da je zadovoljna intervencijama Vlade Srpske u privredni sektor, a koji se odnosi na podršku poslodavcima da sačuvaju radna mjesta.
“Prevashodno, ono što nas je vodilo kada smo donosili takve odluke bilo je da pomognemo i damo neku sigurnost radnicima u privatnom sektoru, a to znači njihovim porodicama, da će dobiti određenu podršku, da će im biti plaćene plate, porezi i doprinosi. To se dešavalo tokom marta, aprila i maja. Nema nikakvih kašnjenja, sve se realizuje kako je predviđeno planom”, rekla je Cvijanovićeva za ATV.
Ona je podsjetila da se čak nije posegnulo ni za umanjenjima određenih subvencija, iako bi to možda bilo prvo na šta bi se krenulo kada nedostaje novca.
“Idemo uspješno kroz ovaj period. Naravno da ima izazova i da opterećenje predstavlja činjenica da niko ne zna koliko će ovo dugo trajati. Ovo je jedan period koji će nas pratiti u budućnosti”, rekla je Cvijanovićeva.
Ona je uvjerena da će republičke institucije ostati funkcionalne, s obzirom da postoji i politička stabilnost, kao i široka podrška Vladi Republike Srpske.
Cvijanovićeva je istakla da se do novca dolazi na razne načine, te da je i kao predsjednik Vlade imala priliku da osjeti kako se izvlačiti iz globalne ekonomske krize i izvršavati obaveze.
“Čak i tada novac koji se uzimao iz određenih kredita ili slično služio je za realizaciju važnih projekata, da biste istovremeno mogli da izvršavate neke dnevne obaveze. Imali smo priliku da slušamo od opozicije da se taj novac troši za tekuće obaveze, za plate i penzije, što nije bilo tačno”, naglasila je Cvijanovićeva.
Ona je napomenula da se nigdje u svijetu danas ne može realizovati nijedan ozbiljan projekat bez kreditnog novca dobijenog po dobrim uslovima.
“Imamo situaciju da čujemo od Evropske unije da će biti jedan dobar finansijski paket u kojem ćete imati novca i za posuditi, pa vratiti, ali i dosta grantovskih sredstava koji će podrazumijevati podršku uz ono što se već zadužujete”, rekla je Cvijanovićeva.
Predsjednik Srpske rekla je da je ova godina bila izazovna za sve, pa i za studente, kojima je čestitala početak nove akademske godine.
“Bila je izazovna i za učenike osnovnih i srednjih škola, ali i za djecu predškolskog uzrasta kada su kretali u vrtić, kada smo na neki način mijenjali uslove da bi mogli da doskočimo ovoj situaciji vezanoj za virus korona”, rekla je Cvijanovićeva.
Govoreći o novim vidovima komunikacije posredstvom društvenih mreža, Cvijanovićeva je rekla da je u saradnji sa svojim timom otvorila nalog na društvenoj mreži “Instagram” s ciljem da i toj vrsti publike ponudi informacije o sebi i svojim aktivnostima.
“Društvene mreže vam dozvoljavaju da možda više fleksibilno, manje uokvireno u standarde, iskomunicirate neku svoju poruku sa građanima”, istakla je Cvijanovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime