Foto: RTRS

– Valjda bi bilo pametnije da je od BiH pravio mjesto u kojem bi svi njeni narodi rado živjeli, a ne mjesto koje bi kad god oni zaplaču, branili i čuvali stranci – istakla je Cvijanovićeva, komentarišući izjavu Džaferovića koji je rekao da je uzrok svih današnjih problema unilateralno nastojanje predstavnika iz Republike Srpske da se spriječi put zemlje u NATO, odnosno da se ne dostavi ANP u okviru odobrenog MAP-a.

Ona je naglasila da Džaferović, deset mjeseci nakon izbora, blokira formiranje vlasti na nivou BiH, nastojeći da obezvrijedi volju birača u Republici Srpskoj.

– Nije valjda da nam Džaferović poručuje da je dobro za Republiku Srpsku i njene građane da trpe samovolju političkog Sarajeva i uzurpaciju njihovih političkih prava ili da je dobro da trpe finansijsku štetu od raspodjele indirektnih prihoda ili blokiranja različitih projekata – pita predsjednica Srpske.

Ona naglašava da je obaveza institucija Srpske da zaštite građane i Republiku od maltretiranja iz Sarajeva iz kojeg se uporno i finansijski i politički nastoji nanijeti šteta Republici Srpskoj.

– Mi hoćemo da se poštuju Ustav i zakoni, naravno, a u Ustavu jasno piše šta je čija nadležnost. Džaferović bi trebalo da zna šta piše u Ustavu i šta sve na nivou BiH postoji, a što uopšte ne piše u Ustavu. Pa, kakva je to onda pravna država i da li je normalna – pita Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske naglašava da maltretiranje u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH predugo traje, te da svakom strpljenju dođe kraj.

– Šta će građanima država u kojoj se formiranje vlasti uslovljava izmišljenim temama, a ne bavi se razvojem? Ili u kojoj se priča o suživotu, a ne poštuju se različitosti ili različiti stavovi – navodi Cvijanovićeva.

Ona smatra da je na sceni apsolutna uzurpacija prava građana u Srpskoj i sprečavanje da se kroz implementaciju izbornih rezultata provede njihova izborna volja.

– I još nam, da stvar bude i gora, Džaferović objašnjava da je to dobro za iste te građane. E, pa, nije nam dobro i imamo pravo da se od uzurpatora zaštitimo – poručila je predsjednica Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime