Predsjednica Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je juče primila šampione u basketu iz Srbije, dodajući da će ih Srpska uvijek podržavati.

– Zadovoljstvo je što su ovih dana u Banjaluci, što su obišli i Fakultet za sport, razgovarali sa gradonačelnikom, a danas je ovdje i utakmica. Ovo je u suštini promocija sporta, dobre saradnje i zajedništva Srpske i Srbije – rekla je Cvijanović.

On je izrazila zadovoljstvo i zbog toga što košarkaški reprezentativci Srbije žele da podijele svoj uspjeh sa ljudima u Srpskoj.

Dodik je od reprezentativaca dobio dres Srbije, a na basket terenu je i sam pokazao svoje košarkaško umijeće, s obzirom na to da se dugo bavio tim sportom.

– Navijamo za vas – rekao je Dodik.

On je rekao novinarima da voli sport, posebno košarku.

– Uvijek mi je drago kada dođu vrhunski igrači. Ova ekipa Srbije je prvak svijeta. Zna se da je ova vrsta basketa olimpijski sport, a ovi posvećeni momci se pripremaju za olimpijadu. U okviru priprema došli su u Banjaluku da promovišu basket. To je nešto što bi trebalo uvesti kao redovno takmičenje u različitim ligama – naveo je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što su na terenu bili i mladi košarkaši i košarkašice Borca i Mladog Krajišnika.

– Pokušavamo da se Borac osposobi i bude dobra ekipa. U fudbalu smo ga stabilizovali i on je sada referentan klub na ovim prostorima. Kada je riječ o košarkašima Borca plaćeno je mjesto za učešće u ABA ligi dva i naredne godine biće to još bolja ekipa. Mladi Krajišnik kao klub sa bogatom istorijom zaslužuje da bude konsolidovan i želimo sportu u Banjaluci vratiti sjaj. Zato se okupljamo oko svih sportskih klubova – istakao je Dodik.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je gostovanje reprezentativaca Srbije sjajna prilika za promociju banjalučke košarke, koja u proteklim godinama ima popularnost i bilježi napredak, o čemu svjedoče uspjesi košarkaša i košarkašica. 

On je istakao da će grad finansijski i na druge načine pomoći košarku u Banjaluci, pogotovo kada je riječ o međunarodnim takmičenjima.

Reprezentativci Srbije u basketu su rekli da su lijepo prihvaćeni u Banjaluci, te da se osjećaju kao kod kuće.

Novi sportsko-rekreativni kompleks u naselju Sime Matavulja ima brojne sadržaje, terene za basket, fudbal, odbojku i boćanje, stazu za trčanje, pješačke staze, sadržaje za kućne ljubimce, a tu je i teretana na otvorenom.

Namjera gradskih vlasti jeste da u svakom gradskom naselju bude izgrađeno što više prostora za rekreativne aktivnosti.

Reprezentacija Srbije u basketu “tri na tri” je četvorostruki svjetski i dvostruki evropski šampion.

Kao jedna od tri najbolje ekipe na FIBA rang-listi direktno se kvalifikovala na Olimpijske igre u Tokiju, koje bi trebalo da budu održane naredne godine.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime