Nakon sastanka zvaničnika iz Republike Srpske sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, Cvijanović je izjavila novinarima u Beogradu da je ova posjeta nastavak saradnje u kontinuitetu s ciljem jačanja institucionalnih i svih drugih veza koje postoje između Srbije i Srpske.

– Pred Srbijom, ali i pred Republikom Srpskom u svakoj fazi razvoja postoje neka teška pitanja ili neke izazovne situacije, a to je i danas slučaj. Mi smo htjeli da čujemo i od predsjednika Srbije kakva je situacija i kakve su namjere u vezi sa budućim razgovorima i pregovorima koji se najavljuju, ali i da zahvalimo za sve što je Srbija pod njegovim rukovodstvom i uz podršku Vlade Srbije obezbijedila za Republiku Srpsku, pokazujući na taj način brigu i prema stanovništvu i prema svom narodu i prema Republici Srpskoj – istakla je predsjednica Srpske.

Ona je naglasila da Srbija time pokazuje da Srpsku stavlja visoko na listu prioriteta kojima se bavi.

– Mi smo zbog toga veoma zahvalni, jer smo uvijek željeli da se naši odnosi razvijaju na taj način i na to smo čekali mnogo godina. Današnji odnosi i saradnja potvrđuje kakav u stvari treba da bude odnos Srbije i Srpske – konstatovala je Cvijanović.

Ona je dodala da je na sastanku bilo riječi i o nekoliko važnih ekonomskih tema, ulaganjima i investicijama u oblasti energetike koja će da idu ubrzanim koracima naprijed, jer su se stvorile pretpostavke da se konačno uđe u realizaciju velikih projekata.