Ćuzulan je istakao da već odavno ne voli predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da se narod u Republici Srpskoj treba ugledati na proteste koji se svake subote održavaju u Beogradu protiv “režima, medijskih manipulacija i laži”.

On je naveo da se ne može voljeti Republika Srpska ukoliko se ne voli srpski narod.

“Zato Milorad Dodik ne voli Republiku Srpsku”, kazao je Ćuzulan na video snimku koji se objavljen na društvenim mrežama na kojem se obraća na predizbornom skupu koalicije “Trebinje može bolje” u trebinjskom naselju Gorica povodom prijevremenih izbora u ovom gradu koji će biti održani 17. februara.

Ćuzalan je rekao da je u Srpskoj narod podijeljen i da je ovo, prema njegovim riječima, krajnji momenat, ne samo kada je riječ o trebinjskim prijevremenim izborima, da Srbi dobro stave prst na čelo i pogledaju u kom se pravcu sve dešava.

“Siguran sam da, ako ova vlast nastavi da radi, da će ona da dovrši onu stvar koju je Ante Pavelić pokušao da uradi, a nije uspio”, kazao je Ćuzulan.

On je naglasio da je sadašnji episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije pravi vladika, dok se to ne može reći za njegovog prethodnika vladiku Grigorija.

“Zato mu svaka čast. Bio sam veliki prijatelj sa Grigorijem, a daleko sam više uvažavao Atanasija, kome mnoge stvari lažu i prenose mu pogrešno. Ali, da naša crkva služi bilo kojoj politici – to je bruka”, poručio je Ćuzulan.

Prema njegovom riječima, u školama treba ukinuti vjeronaku, jer ona, kako je rekao, nije partijska ideologija, kako se sada doživljava.

“Ne povlačim što sam rekao i stojim iza svega što sam rekao”, poručio je Ćuzulan.