Darko Culum

“Obezbjeđenje ćemo vršiti prema najvišem stepenu, odnosno prvom stepenu. Preduzete su sve potrebne mjere i aktivnosti za nesmetan dolazak i boravak Lavrova u Banjaluci, ali i na području Istočnog Sarajeva”, izjavio je Ćulum.

Prema njegovim riječima, posjeta Lavrova predstavlja veliki izazov za policiju Srpske, ali nema dileme da će odgovoriti zadatku.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima kapacitete da odgovori ovom zadatku. Angažovali smo policijske službenike za fizičko obezbjeđenje, obezbjeđenje u saobraćaju i operativno obezbjeđenje. Angažovano je više od 1.000 policajaca”, naglasio je Ćulum.

On je apelovao da se građani pridržavaju mjera koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova propisalo u sklopu obezbjeđenja posjete Lavrova.

“Pozivam građane na razumijevanje i da poštuju naredbe i zahtjeve policijskih službenika, a pogotovo kada je riječ o restrikcijama i obustavljanju saobraćaja i prolaska na određenim dionicama”, istakao je Ćulum.

Lavrov će danas boraviti u posjeti Sarajevu i Banjaluci gdje će se sastati sa najvišim zvaničnicima i posjetiti mjesto izgradnje srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.