Nedeljko Cubrilovic

Čubrilović će se sa Valentinom Matvijenko sastati se u utorak, po moskovskom vremenu, a potom će dati intervju televiziji Ruske Federacije, navodi se u saopštenju NSRS.

Nakon sastanka predsjednica Savjeta Federacije Federalne skuštine biće domaćin svečanog ručka upriličenog za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

U srijedu će Čubrilović razgovarati sa poslanikom ruske Dume i predsjednikom organizacije Ruska humanitarna misija Јevgenijem Primakovim. Ova humanitarna misija postoji od 2010. godine, a nedavno je Srbima na Kosovu i Metohiji dopremila tonu lijekova.

Primakov, koji je za poslanika izabran u septembru 2018. član je Јedinstvene Rusije, političke partije na čijem čelu je aktuelni ruski predsjednik Vladimir Putin i bio je Putinov povjerenik na predsjedničkim izborima 2018. godine.

U četvrtak, 23. maja Čubrilović će razgovarati sa predsjednikom Komiteta za međunarodne poslove Savjeta Ruske Federacije Konstantinom Kosačevim.

Predsjednik NSRS u posjeti Ruskoj Federaciji boravi na poziv predsjednice gornjeg doma Ruskog parlamenta Valentine Matvijenko.

Matvijenko je u pismu u decembru prošle godine Čubrilovića pozvala da posjeti Rusku Federaciju i čestitala mu na izboru za predsjednika parlamenta Republike Srpske.

– Željela bih da Vam uputim poziv za posjetu Ruskoj Federaciji i biće mi drago da Vas vidim, gospodine predsjedniče – navela je Matvijenko u pismu.

Gospođa Matvijenko boravila je u zvaničnoj posjeti Republici Srpskoj 24. aprila 2018. godine tokom koje se obratila i poslanicima Narodne skupštine na Svečanoj sjednici.

Valentina Matvijenko predsjednik je Savjeta Federacije, gornjeg doma Federalne skupštine. Stalni je član Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije. Od 2003. do 2011. bila je gubernator Sankt Peterburga.

Smatra se za treću ličnost u državi, odmah nakon predsjednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva. Zovu je “Putinovom čeličnom lejdi”.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime