Foto: SRNA

“Rasprave često idu u pogrešnom smjeru, nisu efikasne jer se svode na komentare upućene nekom drugom, a ne nude se rješenja. Rad parlamenta mora da se više osloni na stručnost, a pogotovo ljudi koji rade u službi Narodne skupštine”, rekao je Čubrilović.

Govoreći o djelovanju poslanika opozicije i vladajuće koalicije, Čubrilović je rekao da svako bira način kako će se predstaviti javnosti.

“Opozicija bira svoje metode, a vlast svoje. Posljednji izborni ciklus pokazao je još jednom da građani daju podršku vladajućim strankama”, rekao je Čubrilović za današnje “Večernje novosti”.

On je istakao da međusobne uvrede poslanika mogu postati zaštitni znak samo onih koji ih iznose u Narodnoj skupštini.

“Nikako ne možemo reći da su uvrede zaštitni znak Narodne skupštine”, naglasio je Čubrilović.

On je dodao da Narodna skupština Srpske gubi mnogo vremena zasjedajući u plenumu, a ništa značajno time ne dobija.

“Ali nije tačno da je izgubila na svom uticaju ili zakonodavnoj moći. Funkcionišemo i radimo po svim tačkama koje dolaze na dnevni red”, naveo je on.

Čubrilović je prvu godinu rada ovog saziva Narodne skupštine ocijenio pozitivnom, navodeći da je u prvva tri kvartala usvojeno 45 zakonodavnih akata i 31 tematska cjelina.

“Mi smo jedini parlament u BiH koji funkcioniše i usvaja zakone, što dovoljno govori o tome na kom nivou su institucije Srpske, a na kojem drugi”, rekao je on.

Čubrilović je istakao da još nije stigao zahtjev za posebnu sjednicu parlamenta o deklaraciji SDA.

“Odgovor na deklaraciju SDA je potreban jer se ona naslanjana islamsku deklaraciju Akije Izetbegovića i nema nikakve razlike u ciljevima, a najvljažniji cilj je da Bošnjaci u BiH donose odluke kako hoće bez saglasnosti druga dva naroda”, nglasio je Čubrilović.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime