Čubrilović je čestitao slavu članovima i simpatizerima stranke i poručio da tradiciju ne treba prekidati.

“Želim vam da u našem zaštitniku Svetom Dimitriju i njegovom iskustvu pronađete ideju za ovozemaljski život, ali i da čuvamo vjeru i praznovanje kao što je on širio hrišćanstvo”, istakao je Čubrilović i dodao da u najvećim teškoćama trebamo biti ljudi.

Demokratski narodni savez je u Kotor Varošu osnovan 2010. godine i, prema riječima člana Opštinskog odbora Vanje Kuprešak, podrška građana ovoj stranci je sve veća.

“Iza naših rezultata je ogroman rad, velika posvećenost i odanost političkim ciljevima DNS-a. U narednoj godini moramo uvažavati šta građani Republike Srpske i lokalne zajednice očekuju od nas”, istakla je Kuprešak i dodala da je DNS u lokalnom parlamentu sa četiri odbornika relevantan politički faktor.

Proslavi Mitrovdana prisustvovali su i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Vladi Srpske Radmila Kocić Ćućić, pomoćnik ministra pravde Slobodan Zec, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Damir Ćopić, sekretar ministarstva trgovine i turizma Biljana Korićanac, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, delegacija Glavnog odbora DNS-a, kao i delegacije odbora DNS-a iz Čelinca i Banjaluke, brojni članovi stranke sa područja Kotor Varoša, lokalni privrednici i gosti.

Prigodan poklon, umjetničku sliku autora Branka Rusmira, osnivač DNS-a u Kotor Varošu Goran Đurić uručio je potpredsjedniku DNS-a Nedeljku Čubriloviću.

Slavski obred obavio je sveštenik Damir Vrhovac, a potom je uslijedilo lomljenje slavskog kolača.