”U okviru Procesa za saradnju učestuje i predstavnik takozvanog Kosova prema dogovoru Beograda i Prištine i uz saglasnost Beograda. Ovom skupu prisustvovaće i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić”, rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da je ovaj skup važan događaj i šansa za dalju afirmaciju Banjaluke i Republike Srpske.

Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi biće održan u srijedu, 5. septembra, u Banjaluci.

Kada je riječ o pitanju granice između Srbije i BiH, Crnadak je izrazio nadu da će rješenje biti pronađeno poslije izbora, kada splasnu tenziju.

Komentarišući navode poslanika SNSD-a u Paramentarnoj skupštini BiH Dušanke Majkić da će prilikom posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova BiH morati objasniti zašto piscu Zaharu Prilepinu nije dopušten ulazak u BiH, Crnadak je rekao da je to “obična, dnevnopolitička zloupotreba”.

Crnadak, koji je kao potpredsjednik PDP-a danas u Banjaluci prisustvovao dodjeli diploma polaznicima Političke akademije ove partije, rekao da su oni nova grupa ljudi i nova snaga PDP-a, ali i nova snaga za Republiku Srpsku.