kovacevic

Komentarišući izjavu Crnatka da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije uspio da posjetu ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Banjaluci “iskoristi za svoju predizbornu kampanju”, Kovačević je rekao da predsjednik Srpske kao jedan ozbiljan državnik nije na bilo koji način zloupotrijebio posjetu ministra inostranih poslova Ruske Federacije, za razliku od Crnatka i opozicije koji su zloupotrijebili i njegovu posjetu i tragičan slučaj stradanja Davida Dragičevića.

“Siguran sam da građani Republike Srpske i te kako prepoznaju ozbiljno i državničko ponašanje Dodika, kao i šarlatansko ponašanje Crnatka”, istakao je Kovačević.

On je naglasio da su SNSD, ali i generalno građani u Republici Srpskoj izuzetno zahvalni Ruskoj Federaciji na posjeti ruskog šefa diplomatije, kao i porukama podrške Dejtonskom sporazumu i statusu Republike Srpske.

“Kada je riječ o Crnatkovoj najavi da će nastaviti da pomaže internacionalizaciji slučaja “Dragičević” u narednom periodu, nas samo zanima da li će to isto da uradi i u slučaju ‘Memić’ i sličnim slučajevima koji su se desili u FBiH ili se razotkrio da ga i ovaj put ne interesuje pravda, nego samo pritisak na Republiku Srpsku”, istakao je Kovačević.