Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i sproveli ga u zatvor u Spužu.

Medojević je pritvoren po naredbi predsjednika Višeg suda Borisa Savića zbog višemjesečnog odbijanja da da iskaz u predmetu koji se protiv njega vodi povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Iz policije navode da je Viši sud Medojeviću odredio pritvor do dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog toga što je uhapšeni tvrdio da zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor jer je glavni specijalni tužilac primio mito od 100.000 evra.

Sudska naredba će biti na snazi, a Medojević u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, kako je rečeno iz Uprave policije, sve dok ne da iskaz u postupku koji se vodi.

Viši sud uvažio je žalbe Specijalnog državnog tužilaštva i odredio pritvor i poslaniku Demokratskog fronta Milanu Kneževiću zbog odbijanja da svjedoči u predmetima ovog tužilaštva.

Protiv tog rješenja može biti uložena žalba Apelacionom sudu u roku od 24 časa od prijema rješenja.

Publiée par Slaven Radunovic sur Jeudi 29 novembre 2018

Knežević se i dalje nalazi u Skupštini Crne Gore. Kako je rekao, neće odatle izaći, jer ne želi da se preda “korumpiranom leglu jednog dijela sudija”.

On je i ranije poručio da se neće dobrovoljno predati policiji i da će, zajedno sa kolegama iz tog političkog saveza, do daljeg ostati u zgradi Skupštine Crne Gore.

Јedan od lidera DF-a i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić rekao je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata.

– Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu poslije glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu. Očigledno je realizovana namjera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procijenili da nije svjedočio onako kako su se nadali, a ovdej vidite da stoji još jedna “marica” koja čeka Milana Kneževića kako bi i njega poveli u zatvor – rekao je Mandić.