Foto: SRNA

Čović je istakao da vlast BiH bez pravog razloga nije uspostavljena više od godinu dana i dodao da će u četvrtak, 14. novembra, u Sarajevu biti nastavljeni prošlosedmični razgovori sa SDA o Izbornog zakonu.

On je rekao novinarima u Brčkom da će narednih dana biti održane sjednica Kolegijuma Doma naroda i zajednička sjednica kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH s namjerom da se otkoči taj proces i aktivnosti na uspostavljanju Savjeta ministara i Parlamentarne skupštine.

“Do kraja sedmice imaćemo razgovore i sa SNSD-om i vjerujem da je to prilika da svi zajedno sjednemo za sto i da konačno završimo taj proces. Krajnje je vrijeme da opšte izbore ostavimo iza sebe”, poručio je Čović tokom posjete organizaciji stranke u Brčkom.

Čović je pohvalio rad Organizacije HDZ-a u distriktu i napomenuo da bi želio da takav način rada i razmišljanja bude primjer organizacijama stranke širom BiH.

Predsjednik Organizacije HDZ-a u Brčkom Anto Domić informisao je predsjednika stranke o saradnji sa drugim političkim partijama u distriktu.

“Imamo dobru saradnju sa svim političkim strankama i pokušavamo da autonomno rješavamo naše probleme ovdje u distriktu. Za sada, uz manje poteškoće, na tom poslu imamo dobrih rezultata”, istakao je Domić.