Foto: SRNA

Čović je rekao da Hrvati u BiH koji, kako je istakao, jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom – kroz Hrvatski narodni sabor.

– Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedan nivo vlasti – istakao je Čović juče u Orašju poslije zaejdničke sjednice predsjedništava BiH i Hrvatske.

On je zahvalio Vladi Hrvatske, HDZ-u i njenom predsjedniku Andreju Plenkoviću, koji je i aktuelni hrvatski premijer, za podršku Hrvatima u BiH, za koju je rekao da je dragocjena u borbi za stvarnu ravnopravnost.

Predsjedništva dvije stranke su na jučerašnjoj sjednici ocijenila da je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna podrška na izborima i pomoć BiH na evroatlantskom putu.

Plenković je rekao da je saradnja dva HDZ-a “pozitivna i intenzivna”, te da će Hrvatska, kao dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici, nastaviti da se zauzima za prava Hrvata i pruža dobrosusjedsku podršku cijeloj BiH.

On je najavio zajedničku podršku Kolindi Grabar Kitarović na predstojećim izborima u Hrvatskoj, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime