Foto: SRNA

Ćosić je istakao da će uvijek podržati dobra rješenja, i kao načelnik opštine i kao predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo, ali da aktuelno rukovodstvo grada Istočno Sarajevo svojim rješenjima često na kraju dovede do negativnih efekata.

“SNSD je odavno na liniji da Istočno Sarajevo treba da ima svoj medij. Da li je to medij koji je u vlasništvu grada, čiji je osnivač grad, koji je osnovan u partnerstvu sa nekim ili je to privatni medij ili više njih koje ćemo mi podržavati – to je stvar odluke svih nas”, rekao je Ćosić.

On je napomenuo da su odbornici SNSD-a bili uzdržani na sjednici Skupštine grada na kojoj je donesena odluka o kupovini Televizije OSM.

“Pitali smo se kakva je to politika da kupuju jednu televiziju, a nisu još donijeli odluku šta će sa drugom, odnosno nisu informisali ni odbornike ni javnost šta se dešava sa onom koja je u stečaju i koja je propala”, istakao je Ćosić, dodajući da je Radio-televizija Istočno Sarajevo, koju je ranije osnovao grad uz podršku Vlade Republike Srpske, u potpunosti propala zahvaljujući lošem rukovođenju i nebrizi Gradske uprave.

On je naveo da je odluka gradskog rukovodstva o kupovini Televizije OSM bila problematična i zbog toga se nije išlo u transparentan proces javne nabavke, nego je “odmah ciljana” ta televizija.

Ćosić je rekao da je loše i to što se grad za kupovinu Televizije OSM zadužio za oko 300.000 KM, što je oko polovine dogovorene cijene.

“Zbog toga smo bili uzdržani, ali nismo željeli da budemo protiv jer smo uvijek spremni da damo šansu za neka dobra rješenja. Međutim, kada je riječ o rukovodstvu grada Istočno Sarajevo, njihova rješenja su uvijek loša, problematična i na kraju dovode do negativnih efekata”, naglasio je Ćosić, podsjetivši da je i načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio zabrinutost povodom dešavanja u vezi sa kupovinom Televizije OSM.

Ćosić je naveo da je već oktobar, a da Gradska uprava još nije izašla sa prijedlogom finansiranja nove radio-televizije.

“Televizija je skupa igračka, vidjećemo na koji način će je oni finansirati u budžetu naredne godine, hoće li to biti nova organizaciona jedinica ili će odabrati neki drugi model. Čini mi se da je ta odluka kojom je Radio Istočno Sarajevo kupio televiziju, a grad prebacio pare, na brzinu donesena i bojim se negativnom ishodu”, dodao je Ćosić.

On je istakao da je Istočnom Sarajevu potreban, ne jedan, nego više medija, podsjetivši da je opština Istočno Novo Sarajevo donijela odluku da prostorije nekadašnje gradske Radio-televizije dodijeli medijskim kućama koje posluju na području grada, čime je stvoren svojevrstan medija centar koji doprinosi promociji i opštine i grada.

“Na isti način je mogao funkcionisati i grad Istočno Sarajevo, ali čini mi se da su se oni opredijelili za neki drugi model”, zaključio je Ćosić.

Na području grada Istočno Sarajevo 2008. godine osnovana je Radio-televizija Istočno Sarajevo, koja je zbog nemara gradske vlasti 2014. godine otišla u stečaj.

Skupština grada Istočno Sarajevo na sjednici održanoj 3. novembra 2017. godine donijela je odluku o osnivanju Javnog preduzeća Radio Istočno Sarajevo.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime