nedeljko coric

“Očito da je Ivaniću draže Sarajevo od Beograda. Da li to znači da bi Ivanić bio srećniji da umjesto Vučića, osvjedočenog prijatelja Republike Srpske, na otvaranju vidi Bakira Izetbegovića sa kojim već četiri godine ispija kafu u Predsjedništvu BiH”, istakao je Ćorić.

On je poručio da Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović neće određivati ko će dolaziti u Republiku Srpsku, već narod Republike Srpske koji cijeni Vučićev prijateljski stav prema Srpskoj.

“Izvinjavamo se predsjedniku Vučiću zbog ove tendeciozne izjave Ivanića, te pozivamo Ivanića da se pod hitno izvine. Narod Republike Srpske će sa radošću dočekati predsjednika Srbije kome su u Republici Srpskoj širom otvorena vrata”, poručio je Ćorić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj, rekao da se lično do sada nije miješao i da ne zna na koga je Ivanić mislio.

Vučić je rekao da nije čuo “Ivanića da je to govorio onima koji su se mešali nekada ranije u izbore u Republici Srpskoj”.