Govoreći o evropskim integracijama, članovi Predsjedništva BiH su naveli da bi Evropska komsija do kraja maja trebala uputiti mišljenje na dostavljene odgovore iz Upitnika Komisije, saopšteno je iz Predsjedništva.
Palmer je ponovio da SAD ostaju čvrst i posvećen partner BiH u sprovođenju reformi i ispunjavanju uslova za napredak ka evroatlantskim integracijama.
On je naglasio da Predsjedništvo BiH ima lidersku poziciju u budućim koracima koje treba preduzeti na putu ka EU, a takođe i u bržem sprovođenju paketa socio-ekonomskih reformi koje treba da omoguće bolji život građanima BiH.
Članovi Predsjedništva BiH su ponovili da je evropska budućnost BiH neupitna i da ekonomske reforme, privredni rast, kao i borba protiv korupcije u svim sferama društva, trebaju biti u fokusu djelovanja vlasti u BiH u narednom periodu.

Osim ambasadora SAD u BiH Erika Nelsona, na sastanku je učestvovao i pomoćnik USAID administratora za Evropu i Evroaziju Brok Birman, kojem su se članovi Predsjedništva zahvalili za dosadašnji angažman i pomoć USAID-a na raznim projektima od značaja za društvo i ekonomiju BiH.