Pozvali su članove DNS-a da ostanu vjerni koalicionom dogovoru i da ne slijede paljanski odbor zbog čije je odluke njihov Marko Kubatlija ostao bez funkcije u Poreskoj upravi.

Cvijanović kaže da neće biti dozvoljeno DNS-ovcima, koji su na republičke funkcije imenovani na bazi koalicionog sporazuma, da sa tih pozicija na izborima rade protiv interesa dojučerašnjih partnera.

– Tamo gdje ostaju u funkciji naše koalicije i podrške ovim izborima i razvoju svojih lokalnih lokalnih zajednica, njihovi kadrovi će ostati. Tamo gdje su izašli iz podrške, gdje nisu dio koalicije, gdje su se izjasnili za samostalan nastup, ili naćalost ima i takvih, za podršku kandidatima drugog bloka, naravno da će ostati bez tih pozicija – rekla je Cvijanović.

Odluka paljanskog odbora DNS-a da podrži kandidata opozicije koštala je funkcije direktora Područne jedinice Poreske uprave u Istočnom Sarajevu Marka Kubatliju. Na njegovo mjesto Vlada je imenovala SNSD-ovu Spomenku Šehovac.

– Radi se o kadru iz Istočnog Sarajeva, ali je riječ o čovjeku sa Pala. DNS je prije dva ili tri dana tamo potpisao sporazum sa SDS-om i PDP-om na Palama da idu zajedno na lokalne izbore i to je samo naš odgovor na taj sporazum – izjavio je potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.

Višković kaže da svi kadrovi DNS-a uključujući i ministarku uprave i lokalne samouprave Senku Јujić znaju princip od kojeg zavisi njihova funkcionerska sudbina.

– Ministrica je tu, radi svoj posao sve dok je na toj funkciji. Dokad će biti, ne zavisi od mene već od više faktora. Najviše od njenog opšinskog odbora – dodao je Višković.

Višković naglašava da i bez DNS-a Vlada u Skupštini Republike Srpske ima podršku 50 poslanika. I pored novonastalih okolnosti, poslanike i članove ove stranke poziva da ostanu vjerni odredbama velikog predizbornog koalicionog sporazuma.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime