Foto: Sputnik/Nebojša Popović

Kako je rekla, svakom pojedincu u Crnoj Gori prepušteno je da slobodnom voljom izabere hoće li ili ne u nečemu učestvovati i da DPS ne brani bilo kojem članu da odlazi u bilo koju crkvu i da poštuje svoje verske običaje.

Međutim, ona kaže da su litije politički skupovi „upereni protiv države i njenog rukovodstva“ i da zbog toga članovima stranke mora da se ukaže da se ta njihova osećanja „ovih dana duboko zloupotrebljavaju“ i da se moraju braniti od nasrtaja i kletvi da će biti izbačeni iz crkve, iz pravoslavlja ako ne budu prisutni na litijama.

„Nećemo nikoga siliti. Ukoliko se opredele da je to njihov izbor, iskreno im se moramo zahvaliti. Takvima u našim redovima više neće biti mesta“, kazala je u intervjuu za „Radio Tivat“, prenose „Vijesti“.

„Vijesti“ podsećaju da je lider DPS-a i predsednik Crne Gore Milo Đukanović pre nekoliko dana na sastanku OO DPS Tivat ocenio da su litije usmerene na „rušenje Crne Gore“ i pozvao simpatizere i članove te partije da „ne učestvuju u tom ludačkom pokretu“.