Košarac je u izjavi za Srnu upozorio da je cilj tih aktivnosti da se na vlast i u Banjaluci i u Sarajevu dovedu političke snage koje će raditi protiv interesa srpskog naroda i Republike Srpske.

“Pitajte Mladena Ivanića koji su bliski saradnici Pedija Ešdauna stigli u Sarajevo sa zadatkom da ruše vlast u Republici Srpskoj. Pitajte ga zašto je išao kod američke ambasadorke da je moli da se iza izbora prolongira donošenje odluke o održavanju vojne vježbe na Manjači i da li je Ivanićeva molba uslišena”, istakao je Košarac.

On je dodao da postoje pouzdane informacije da je Igor Crnadak jedan od igrača čiji je zadatak da uveže NATO strukture u Podgorici i Sarajevu.

“Treba pitati Crnatka koliko je puta samo u ovoj godini boravio u Podgorici, s kim se tamo sastajao i kakve je poruke prenosio američkoj ambasadorki nakon svakog boravka u Podgorici”, naveo je Košarac.

On je dodao da pojedini zvaničnici opozicionih partija, koji su u posljednje vrijeme pokazivali naklonost prema predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske, trpe snažne pritiske i prijetnje da će biti predmet istrage pravosudnih organa u Sarajevu.

“Bilo je pokušaja da se zovu i neki ljudi iz SNSD-a. I mene su kontaktirali, iznoseći različite vrste podvala i neistina. Snažno odbacujemo takve pritiske i nikada nećemo pristati ni na kakve ucjene te vrste. Na prvom mjestu su nam Republika Srpska i naš narod od koga očekujemo ogromnu podršku na predstojećim izborima”, zaključio je Košarac.