“Biće zabranjen ulazak u Crnu Gori svima koji je blate” naslov je teksta u kom se navodi da je među tim imenima i patrijarh srpski Irinej.

List navodi da su sve učestaliji napadi na Crnu Goru koji dolaze iz Srbije. Na jednoj strani je, kako se piše, zvanična Srbija koju predstavlja predsednik Vučić, a na drugoj brojni pojedinci, mediji, analitičari, istoričari i predstavnici crkvenih krugova. Iako za sada nema zvaničnih reakcija iz Podgorice, sve se to, kako navodi list, vidi i beleži.

Izvori tog lista dalje navode da je već napravljen spisak osoba kojima će u najskorijem vremenskom periodu biti zabranjen ulazak u Crnu Goru. Na toj listi su, navodno, istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici nekih tabloida ali i jedan “poznati TV voditelj”.

Kao oni koji nisu odoleli blaćenju Crne Gore navode se i TV Pink, ali i TV Prva zbog priloga o plakatima koji su se pojavili u Crnoj Gori “Nikad više 1918.”, kao i gostovanja istoričara Čedomira Antića u emisji TV Prva.

Na listi se našao i sam patrijarh SPC Irinej zbog, kako se navodi u tekstu, “skandalozne izjave da je Srbima u Crnoj Gori lošije nego što im je bilo pod NDH i osmanlijama”.

Hajka koja kreće iz Srbije, kako se tumači, dolazi iz dva razloga: što se tako u Srbiji skreće pažnja s pitanja rešavanja problema Kosova, kao i zbog toga što se približava obeležavanje 100.godišnjce Podgoričke skupštine.