foto: RTRS

“Obilježavanje ovog praznika prilika je da se svi podsjetimo dugogodišnjih napora na ostvarivanju društvenih, ekonomskih i političih prava žena u svijetu”, naveo je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da unapređenje položaja žena u svim oblastima života i rada ostaje zajednički cilj društva, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

On je naglasio da je 8. mart prilika da se još jednom ukaže na potrebu poboljšanja političkog, ekonomskog i socijalnog položaja žena i da se još više cijeni njihov doprinos porodici i društvu u cjelini.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je ženama 8. mart – Međunarodni dan žena, istakavši da će institucije Srpske nastaviti, kreiranjem politika i mjera, da doprinose unapređenju prava i položaja žena.

Cvijanovićeva je naglasila da učešće žena u političkom i javnom odlučivanju potvrđuje da je Srpska zrelo demokratsko društvo, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

“Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha. Obilježavanje 8. marta prilika je da se podsjetimo na dug put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava i još jednom ukažemo na potrebu daljeg unapređenja položaja žena”, navodi se u čestitki.

Cvijanovićeva je istakla da će institucije Republike Srpske nastaviti i u budućem periodu, kreiranjem politika i mjera, da doprinose unapređenju prava i položaja žena u društvu i njihovom snažnijem uključivanju u javni, profesionalni i politički život.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je svim ženama u Republici Srpskoj i BiH Međunarodni dan žena, uz poruku da će Vlada nastaviti da podržava i učestvuje u aktivnostima i projektima unapređenja rodne ravnopravnosti i uklanjanja svakog vida diskriminacije.

On je podsjetio da je 8. mart – dan kada se sjećamo mukotrpne istorijske borbe za prava žena i značajnih dostignuća u toj borbi. Višković je svim ženama u Srpskoj i BiH i njihovim porodicama poželio da taj dan provedu u dobrom raspoloženju, kao i mnogo zdravlja, sreće i uspjeha.

“U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, svim ženama u Republici Srpskoj i BiH upućujem najsrdačnije čestitke povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena”, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srspke za odnose sa javnošću.

Širom svijeta obilježava se 8. mart – Međunarodni dan žena.