Đokić je na predizbornom skupu istakao i da je potrebna jača i razvijenija Republika Srpska, prije svega ekonomski i da je važno da na pozicijama za predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH pobijede Milorad Dodik i Željka Cvijanović, što je važan preduslov stabilnosti i sigurnosti.

“I lider NDP-a Dragan Čavić i ja imamo značajno iskustvo, i političko i životno, a ekonomski možemo dati garanciju da ćemo služiti najboljim interesima Republike i doprinijeti da se ona ekonomski razvija”, rekao je Đokić.

On je istakao da je ekonomski rast i razvoj Republike Srpske u narednim godinama preduslov stabilnosti Srpske, naglasivši da im je to ključni cilj.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić uvjeren je da će ova koalicija zajedničkim snagama ostvariti odličan rezultat na predstojećim izborima.

“Vrijeme koje dolazi je vrijeme koje traži ozbiljne i iskusne ljude za ozbiljan odgovor”, rekao je Čavić.

On je istakao da se nikakvo međunarodno tutorstvo ne prihvata.

Nosilac liste koalicije SP-NDP-SNP za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici tri Velibor Stanić pozvao je građane da podrže ovu koaliciju i zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željku Cvijanović.

Nosilac liste koalicije SP-NDP-SNP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan Davor Strika rekao je da su politike ove koalicije usmjerene na razvoj Republike Srpske u svim segmentima.

On je istakao da Republika Srpska i njeni građani zaslužuju i mogu bolje.